De allmänna villkoren nedan utgör villkoren för försäljning mellan en person som köper på CARIBBY AB:s webbsida www.caribbyshoes.com, nedan kallad ”kunden” och CARIBBY AB med momsregistreringsnummer SE556978599001.
Genom att lägga en order accepterar kunden de allmänna villkoren.

1. Produkterna
Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning ändra utbudet av produkter, priser på produkter och försäljningsvillkor. Produktnyanser och former kan variera och alla mått är ungefärliga.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, felskrivningar och slutförsäljning av produkter. Vi gör allt för att återge produkterna så korrekt som möjligt, men en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet och upplösning.

2. Priser
Alla priser anges i svenska kronor, euro, GBP eller USD och inkluderar skatter och avgifter med undantag av vissa länder där moms och tullavgifter läggs till priset vid leverans, till exempel Norge och USA. CARIBBY AB förbehåller sig rätten att ändra priserna när som helst utan förvarning, till exempel vid rea, och reserverar sig för eventuella prisändringar orsakade av prisändringar hos leverantörer eller felskrivningar. Produkterna faktureras enligt de priser som gäller vid den tidpunkt ordern godkänts. Beställda produkter är CARIBBYs egendom till fullt mottagande av betalning erhållits. Betalningarna måste göras i sin helhet i en enda betalning. Rabattkoder förekommer och kan enbart användas under de villkor som anges i samband med rabattkoden.

3. Betalning- och beställningsrutiner
Det är enkelt och säkert att betala på www.caribbyshoes.com!

Vi erbjuder följande smidiga betalningsalternativ:
Paypal
Klarna och Klarnafaktura. Paypal är den mest använda internationella betalningskanalen som finns och de accepterar alla kreditkort. Man registrerar enkelt ett konto på www.paypal.se och kan sedan använda det till det mesta man köper online – de flesta både svenska och internationella e-handelsplatserna erbjuder idag Paypal.

4. Säkerhet
www.caribbyshoes.com har varken tillgång till eller lagrar några kreditkortsuppgifter. Däremot kommer, för kundens egen säkerhet, de partners vi har för betalning, göra sedvanliga kontroller för att säkerställa att den person vars bankkonto som debiteras är samma person som gjort beställningen. Detta görs för att undvika bedrägeri och falska betalningar med kundens kreditkort. Denna kontroll kan ske i form av en begäran om bevis för identitet och/eller adress och/eller bankhandlingar. Om kunden inte svarar på en sådan begäran kommer beställningen i fråga automatisk att avbrytas.

5. Integritetspolicy
CARIBBY AB via www.caribbyshoes.com respekterar din integritet. Din personliga information hanteras enligt GDPR (personuppgiftslagen). CARIBBY AB ansvarar för all personlig information vi fått av er, såsom namn, adress, e-post, telefonnummer eller andra obligatoriska uppgifter som behövs vid registreringen på www. caribbyshoes.com online shop. CARIBBY AB vidarebefordrar inte din personliga information till tredje part om inte särskilda skäl föreligger, t.ex. att polis, åklagare eller liknande begär uppgifter. Du har enligt GDPR rätt att få den information som vi har registrerat om dig och kan när som helst få den korrigerad eller borttagen genom att meddela oss detta på info@caribbyshoes.com

Om ni har några frågor om vår integritetspolicy, kontakta oss gärna.

6. Beställningsproceduren
1. Kunden väljer den eller de produkter som vill köpas i varukorgen.
2. Kunden går till ”kassan” och granskar att allt är rätt avseende storlek och antal. I kassan kan man både lägga till och ta bort varor.
3. Betalningen sker när man ”checkar ut” och i och med det är ordern lagd.
4. Kunden erhåller en orderbekräftelse på den e-postadress som angavs vid ordern.
5. Ordern processas i vårt lager.
6. När den skickats från CARIBBY AB får kunden ytterligare ett e-postmeddelande med leveransbekräftelse.

KOM IHÅG att om e-postmeddelanden från oss inte kommit kunden tillhanda, så beror det mest sannolikt på att kundens eget spamskydd på datorn av någon anledning har sorterat ut meddelandet som spam. Titta därför i mappen ”skräppost” i mailkorgen. Skulle det inte finnas där ber vi er meddela oss på info@caribbyshoes.com så startar vi felsökning i vårt eget system.

7. Leveranser
Leveranser inom Sverige är gratis på order över 500 kr. Vi levererar inom 72 timmar, beroende på vilken veckodag ordern kom in. Leverans sker endast när full betalning erhållits. Leverans sker till ditt närmaste utlämningsställe. Kom ihåg att ta med legitimation till utlämningsstället som kräver det för att lämna ut paketet. Om paketet inte hämtas ut av kunden sker en återbetalning men CARIBBY AB förbehåller sig rätten att ta en avgift på 100 kronor för paket som inte hämtas ut.

8. Returer, byten och återbetalning

Kunden står för returkostnaden, detta gäller även för reklamationer. Vi påminner om vikten av att läsa måttabellen noggrant och mäta sina fötter för att undvika den trista kostnaden för returen.

9. Ångerrätt
Kunden har 14 dagars öppet köp från det att varan emottogs av kunden. Det innebär att varan måste skickas i retur till CARIBBY AB inom de 14 dagarna och det är som sagt kunden som står för fraktkostnaden vid returen. Det är bara varor som inte har använts som kan returneras, med originaletiketter och i dess originalkartong. För kundens egen skull påminner vi därför om vikten av att prova på rent underlag inomhus. Alla varor från en beställning måste returneras i ett och samma paket, och kunden kan utföra ett byte en gång per vara.

Om returnerade varor är skadade eller inte är samma som varorna som beställdes kontaktar CARIBBY AB kunden för att lösa problemet. Om nödvändigt, överlåter CARIBBY AB ärendet till en utomstående part och ber om påföljder.

Förutsatt att varan är i oanvänt skick återbetalar vi omgående till samma betalningskälla som när köpet gjordes.

10. Byte
Vid byten ska kunden använda rätten till öppet köp, skicka tillbaka varan enligt regler beskrivna ovan (14 dagar och samma skick) för att därefter lägga en ny order på det kunden vill ha istället. Återbetalning sker, som tidigare nämnts, omgående när varan har nått oss och till den betalningskälla som användes vid köpet.

11. Reklamation
Om du upptäcker ett fel på varan du har beställt ber vi dig kontakta CARIBBY AB så snart som möjligt, via e-mail info@caribbyshoes.com.

Kunden ska vägra att ta emot paket som uppskattas vara skadad vid leverans, så att paketet skickas tillbaka direkt till CARIBBY AB. Om kunden ändå tar emot paketet, ska eventuella transportskada reklameras inom skälig tid från det felet upptäckts eller borde ha upptäckts, via e-post till info@caribbyshoes.com. Om varor som har avböjts av kunden har visat sig vara skadade eller feltillverkade, kommer alla belopp som betalats av kunden att återbetalas i sin helhet. Denna återbetalning kommer att behandlas omedelbart när varan har mottagits i vårt lager.

För samtliga returer, oavsett anledning, är adressen:

CARIBBY AB RETUR

Hälleflundregatan 16 42658

Västra Frölunda

12. CARIBBY AB:s ansvar
CARIBBY AB är skyldiga att sträva efter bästa möjliga tillgång till webbplatsen www.caribbyshoes.com och ha den bästa möjliga beställningsprocessen, leveransen och kundvården. CARIBBY AB hålls däremot inte skyldiga för eventuella skador eller olägenheter p.g.a användandet av Internet, som avbrott i tjänsten, externt intrång eller datavirus, eller för alla händelser som anses vara force majeure, i enlighet med rättspraxis.

CARIBBY AB ansvarar för att genomföra kontraktet som accepterades av kunden i och med köpet. Vi är dock inte ansvariga för att fullfölja avtalet i händelse av kundens fel eller force majeure som är utanför vår kontroll, till exempel störningar i Internet-anslutningen eller virus på Internet.
www.caribbyshoes.com innehåller hypertextlänkar som omdirigerar till andra webbplatse och ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser.

Vid eventuell tvist följer CARIBBY AB alltid allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

13. Immateriella rättigheter
Precis allt som finns på www.caribbyshoes.com skyddas av upphovsrätten och är immateriell egendom. Det innebär alla texter, bilder och kommentarer som kunder kan ha gjort. Reproduktion av hela eller delar av www.caribbyshoes.com är strikt förbjuden.