Frågor & svar

Här är några vanliga frågor och svar.

Du kan alltid kontakta oss via mejl: info@caribbyshoes.com

Vi accepterar både Paypal och Klarna, där du också kan välja fakturabetalning med fördröjning eller delbetalning. Paypal är den internationellt mest väletablerade betalningsmetoden och alla dina kreditkort fungerar. Har du inget konto så registrerar du ett lätt på paypal.se eller i samband med din order och betalningen är säker.

Betalningen sker direkt när den betalningskanal du väljer har godkänt transaktionen.

Du får en orderbekräftelse till din angivna e-postadress så fort ordern har nått vårat system. I e-postmeddelandet finns detaljer om din order och ett ordernummer. Behåll detta ordernummer ifall frågor skulle dyka upp och du behöver kontakta oss. När din order skickas från oss får du ytterligare ett e-postmeddelande om att paketet har lämnat oss och är på väg till dig.

Bekräftelsemejl genereras automatiskt i vårat system när ordern är lagd så skulle du inte få ett sådant ber vi dig kontakta oss för att se om felet är hos oss. Mest troligt är dock att det har hindrats av ditt spam-filter, så kolla skräpkorgen i din mejlkorg för att se om det ligger där. Var noggrann med att ange din e-post korrekt vid beställning eller när du skapar ett konto så blir det sällan fel.

Vi är noga med att hålla lagerkvantiteterna uppdaterade så fel inte ska uppstå. Skulle det mot förmodan hända så ligger felet hos oss och den mänskliga faktorn och du blir direkt erbjuden att byta eller få pengarna tillbaka.

Vi tar hand om den omedelbart, en riktlinje är att den lämnar oss inom 1-3 dagar beroende på när den är lagd.

Kunden står för returkostnaden, även vid reklamation, se – Våra allmänna villkor

Säkra betalningar

Kreditkort, swish eller fakturabetalning